Йест!

 
Йест!

Ahoj! :)
Чехия
Новини
Лекции (ТЛ)
Учебни програми
Фото Галерия
Календар
Връзки
Разни всякакви
Адреси

БЛОГ АРХИВ
«« ноември 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            Ahoj! :)


Здравейте! Или пък по нашенски - ahoj! :)

         Ние сме студенти. И сме първи курс. Познаваме се отскоро и сме посъбрани по кажи-речи една причина. Най-вече заради него - чешкия език. Повечето си мислеха, че сме заедно, защото сме запознати и заинтересовани от Чехия, нейната история и култура и традиции, но това се оказа пълна заблуда. Лепнаха ни прозвището "бохемисти", което веднага харесахме и бързо приехме. Първо се шегувахме с него, а след това започна да става дори повод за гордост. ;)

          И така вече от няколко месеца изучаваме чешкия език и той се оказа по-труден, отколкото предполагахме. Покрай него за сметка на това все пак научихме кой е Ян Хус, а на всичкото отгоре стана и наш всеобщ любимец!:) И вече сме обединени не само от интетреса към езика, но и заради самата Чехия. Защото тази страна се оказа, че притежава интересна и вълнуваща история, богата и пребогата култура, а за традициите да не говорим!

          Та така, следваме Славянска филология в Софийски университет с изучаване на чешки език.  Този сайт има за цел да бъде в полза и забавление както за нас, така и за всеки който има (все някаква) връзка с нас или с това което се занимаваме и изучаваме.

Приятно прекарване и бохемистки поздрави!:)


0.1088